Cupa Mondiala de Coafura 2014

In Octombrie 2014 echipa de Specialisti in frumusete Igiena a plecat la drum catre Paestum, Italia intr-o aventura palpitanta in lumea Coafurii. Stilistii Igiena, insotiti de modele si coordonatorii echipei au calatorit sute de kilometri cu entuziasmul si veselia ce ii caracterizeaza dar si in suspansul definitoriu pentru un astfel de eveniment.

echipaigiena

Odata ajunsi la destinatie, Specialistii in frumusete s-au antrenat si au pregatit modele pentru concurs. Probabil ca putini oameni isi imagineaza de cata munca si pregatire este nevoie pentru un astfel de eveniment. Uneori pregatirile incep si cu cateva luni inainte, cu documentarea si punerea la punct a unei tematici din care sunt apoi declinate coafurile participante in concurs si este creionat show-ul, care uimeste de fiecare data publicul care asista la eveniment.

Pentru coafurile si frizurile prezentate in 2014, au fost alese din timp modele al caror par sa fie potrivit pentru fiecare din operele de arta imaginate de Specialistii in frumusete Igiena si au fost investite sute de ore in definirea, aplicarea si intretinerea culorilor perfecte dar si in exersarea liniilor tunsorilor si coafurilor.

Deja ajunsi in Italia, fiecare buretel, agrafa sau ac de coc au fost asezate perfect la locul lor de catre mainile dibace ale Specialistilor in frumusete Igiena.

Sub indrumarea coordonatoarei Ana Stanescu, echipa a creionat coafurile ce urmau sa uimeasca stilisti si specialisti in frumusete din toata lumea

coafura1
coafura2
coafura3
coafura4
coafura5

La iesirea pe scena, modelele erau deja machiate de Ramona Dinita, una dintre cele mai bune cosmeticiene si make-up artisti din Romania, a carei imaginatie este intotdeauna la inaltime in cadrul concursurilor la care participa Igiena.

Roxana Turcitu a realizat o tunsoare cu o linie deosebita si unica in cadrul concursului, pentru care a si castigat premiul I la tunsoare.

machiaj1
Machiaj2
machiaj3

Competitia la categorie tunsoare a fost acerba, deoarece fiecare dintre tarile participante a avut cate un stilist cu imaginatie si mult talent in acest sens.

Predominante au fost straturile de culori tari diferite dar si accentele de roscat, care arata ca aceasta a fost culoarea anului 2014.

tunsoare1
tunsoare2
tunsoare3
tunsoare4
tunsoare5
tunsoare6

O alta parte importanta a concursului in cadrul careia Specialistii in Frumusete Igiena si-au afirmat talentul, a fost cea de coafura de mireasa, unde vedeta serii a fost creatia stilistei Cristina Apostu (Radu), care a uimit intreaga audienta cu o creatie autentica de efect.

coafuramireasa1
coafuramireasa2
coafuramireasa3
coafuramireasa4

Evident si la aceasta categorie au existat concurenti cu mult talent si imaginatie, care au realizat coafuri de mireasa splendide, atat pe parul blond cat si pe par saten evidentiat cu ajutorul bordurilor sau suvitelor blonde.

coafuramireasa5
coafuramireasa6
coafuramireasa7
coafuramireasa8

Nu va imaginati ca acestea au fost toate categoriile concursului – Specialistii Igiena au participat si la alte categorii, cum ar fi coafura de seara sau tunsori masculine.

Modelele noastre au intors privirile si in cadrul acestor categorii insa juriul a apreciat mai mult alte opere de arta.

coafuraseara
Tunsoaremasculina1
Tunsoaremasculina2

Ulterior, coafurile si tunsorile superbe din cadrul concursului au fost transformate si imbogatite pentru a face fata show-ului pregatit de coregrafa noastra. In fiecare dintre cocuri au fost adaugate accente naturale, ce aduc aminte de primavara, de camp si de traditiile taranilor romani. Suvitele au fost impletite, ondulate sau aranjate astfel incat sa se potriveasca unui spectacol veritabil romanesc.

coafura5
coafura3
coafura2
Coafuriprimavara

Asta pentru ca fiecare dintre modele urma sa fie imbracata in costume de inspiratie traditionala, cu arome de ie, puse in valoare de muzica lui George Enescu.

Traditional3
Traditional2
Traditional1

Vedeta show-ului a fost Specialista in Frumusete Ramona Dinita, care a fost model pentru una dintre coafuri, dar si “vestitoarea recoltei”.

Vestitoarearecoltei

Despre Saloanele Igiena

SCM Igiena reuneste saloane de beauty, cu stilisti specializati in coafura, frizerie, cosmetica, manichiura, pedichiura si tratamente corporale spa.
In saloanele Igiena se ascunde o lume aparte: un univers ce impleteste traditia bogata a peste 60 de ani de activitate neintrerupta cu profesionalismul angajatilor pregatiti conform celor mai inalte standarde si celor mai moderne tendinte.